BOM · BOM Bild

Bildpass 1 

 

Under vårt första bildpass skapade vi skulpturer med en träsockel, ståltråd och gipsbinda. Workshop passet började med att vi såg en instruktionsfilm som visade hur vi skulle göra.

img_4858
Material till skulpturer

Borden täckes med plast, detta är en kladdig aktivitet. Skålen fylls med vatten och gipsbindan klipps i ca 5 stycken lagom långa bitar. Tänk på att använda en sax som får bli slö. Där efter sätts ståltråden ner i de för borrade hålen i träsockeln och formas till önskad form. Nu är allt redo för att skulpturerna. Gipsbindan blöts i vattnet och sätts över ståltråden. Detta upprepas med alla klippta gips bitar eller tills önskat resultat är uppnått.

img_4866
Första delmomentet färdigt, nu ska den torka innan den kan målas.

 

Skapande del två av workshoppen började med en teckningsövning då vi tecknade av varandra utan att titta på pappret. Väldigt roligt med lite klurigt och resultaten blev sååå fina. Efter att vi valt ut den bästa av våra 5 bilder av oss själva så kopierades den upp på lite stadigare papper och förstorades upp 200%.

På förstoringen läggs crepe-papper  i olika färger ut och vatten penslas ut. När alla crepe-papper är ordentligt blöta väntar vi lite innan de försiktigt pillas bort.

 

Resultatet blev sååå fint och när vi alla nålat upp våra bilder på väggen blev det otroligt härligt och färgglatt!

img_4913

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s